kop1

2 december 2013:

Ell heeft een officiëe primeur beleefd: voor het eerst in de lange historie heeft Snormaal een groot deel van een optreden nummers gespeeld die hun wortels niet bij Normaal in de Achterhoek hebben liggen.

Hoe dat zo? De Soundclash in Ell stond in het teken van Snormaal en Tributefinger, en dat betekende dat er naast gehøkt ook nummers van Triggerfinger, de Beatles en Black Sabbath de revu passeerden, alsmede indrukwekkende (op velerlij manieren) battles tussen Tributefinger en onze eigen Brekken Bèr, Wimken (op de trekker) en Danny Jolink.

Het resultaat: een machtig mooie avond met eens een ander sausje. Maar één ding bleef hetzelfde: er werd flink gezopen. En zo heurt dat! Of niet dan?

29 september 2013:

Snormaal als bruiloftsband … Het moet eigenlijk niet gekker worden. Maar dat werd het wel, want twee optredens in een weekend is ook tamelijk høken.

Om bij het begin te beginnen: de bruiloft was schitterachtig. Het bruidspaar schitterde, Snormaal schitterde met speciale nieuwe outfits, en er schitterde zelfs een vlokje stro naar binnen. Dat zijn de bruiloften.

Om bij het eind te eindigen: høken in de Buun in Horst is altijd speciaal. Dit keer eens niet op het Boemelweekend, maar op het zondagnamiddagmatinee van de kermis. Zondag is een aparte dag om te høken, maar het bleek voor niemand een probleem. Met een speciaal akoestisch pianotoegift met net zo veel goede akkoorden als verkeerde werd een mooi weekend mooi beïndigd.

En nu duiken we weer snel het oefenhok in, want de høkersavond in de Fuse staat voor de deur. En dat is altijd knallen.

27 augustus 2013:

A-a-a-a, allemachtig, elk optreden in Castenray wordt gekker dan het vorige. Zo ook weer kermis 2013: Cor hield zijn broek aan, wij mochten onze show weer eens afmaken en werden niet naar buiten gestuurd, alsof 1 baal stro niet genoeg rotzooi oplevert waren het er 2 en alsof 25 graden niet warm genoeg is, waren het er 35 … Waar moet dat heen?

Iedereen die er bij was, zal vandaag nog stro in zijn oren en neusgaten vinden – iedereen die er niet bij was, zal vandaag stro in de oren en neusgaten vinden van de mensen die er wel waren.

En wij? Wij zijn weer een dag zoet met het schoon krijgen van ons materiaal. I-j bunt bedankt, Casele!

3 mei 2013:

Hèhè, dat was me de drukte wel. De mediastorm die kwam opzetten na het optreden bij Omroep Venray is eindelijk gaan liggen. Daar willen we John Ewbank bij dezen nogmaals hartelijk voor danken.

In de tussentijd waren wij natuurlijk druk aan het repeteren voor het abdicatie- en inhuldigingsfeest van Koningin Beatrix en Koning Willem-Alexander. We mogen er van de RVD niet te veel over loslaten, maar we hadden nooit verwacht Beatrix nog eens als Vrouw Haverkamp voorbij te zien komen.

En nu is het snormale leven weer begonnen. Wat dat betekent? Dat we 10 mei op de Gildefeesten in Well staan. Zo waarlijk helpen ons God almachtig.

18 november 2012:

Met de zesde høkersavond in OJC Fuse achter de rug (onze tweede), heeft Snormaal het festivalseizoen van 2012 afgesloten.*

Met een kroeg vol høkersvlaggen, -shirts, -foto's en -prullaria kon het niet anders dan een echt høkersfeestje worden. En dat deed het. Memorabel was het emotionele Achter Wolken, Snormaal kan dus blijkbaar ook gevoelige snaren raken. Dat moeten we niet te veel doen, dus hebben we de rest van de avond maar extra hard gehøkt, gebrekt en angegaon. Ha-haa!

*tenzij we nog boekingen krijgen.

2 oktober 2012:

Als Snormaal niet op het podium staat te høken, dan doet het dat thuis wel (niet altijd staand overigens). Een goede negen maanden geleden deed Graspieper dat ook weer eens en dat heeft geresulteerd in de tweede Høkbaby: Guus Boom.

Snormaal wenst Graspieper, Karin en Janne veel geluk. Dat Guus maar snel een mooie snor mag laten groeien!

21 april 2012:

De avond kon al niet meer stuk toen we in Eibergen aankwamen: het hele dorp stond namelijk te wachten op onze aankomst, naar wij dachten. Helaas bleken zij smachtend uit te kijken naar ons voorprogramma. "Yes,R is een voorprogramma", dachten we en dat klopte. Yes-R deed zijn ding, de jeugd van Eibergen was blij. Yes-R ging weer weg en de jeugd ook. Gelukkig was er nog oudere jeugd, om de kermis in te høken.

Het mooie van spelen in de Achterhoek is dat elk nummer van Normaal gekend is en als een soort volkslied door eenieders aderen stroomt. En dus kon de anderhalf uur Snormaal eigenlijk niet onsuccesvol worden. Enige addertje onder het gras voor een Normaal-coverband uit Limburg, Friesland, Zeeland, Griekenland of een andere niet-Achterhoekse regio, is dat het publiek de nummers en de taal beter kent dan de band zelf. Gelukkig viel dat bij Snormaal mee, zo hebben we uit betrouwbare bronnen vernomen. We waren dan ook weken in quarantaine geweest om ons optimaal voor te bereiden. Pas bij de aankondigingen vielen we door de mand, maar het Merselose spreekwoord "Ge ziet hier niet um te praoten, mar um te speulen", was ook in de Achterhoek bekend (al heette het daar (ongeveer) "i-j bunt hier niet um te praot'n, mar um te speul'n"). En dus hebben we maar weinig geluld en hard gehøkt.

25 februari 2012:

Wie dacht dat Snormaal niet met carnaval uit de voeten kan, heeft het mooi mis. Carnaval wordt immers niet alleen beneden de rivieren gevierd; in de Achterhoek weet men er ook wel raad mee.

En dus kon Snormaal als Achterhoeks-Limburgse combinatie niet achterblijven. In Elsloo, ik bedoel Aelse, werd carnavalsdinsdag de hoempapa en het Rakke Takke ingruild voor Høken, Brekken en Angoan. En dat deed iedereen goed!

Café Dikke Stein werd er weer wakker van, zodat ook carnavalsdinsdag nog royaal gevierd werd. Snormaal werd er ook wakker van, 2012 is officieel ingeleid! En ook deze websiteklerk werd er wakker van, getuige dit epos.

25 november 2012:

Høken in de Fuse is mooier dan 't liekt! Man-man, wat een feest was het op dit eerste lustrum van de Høkersavond in Bakel. De verwachtingen werden al hooggeschapen met de aankondiging in de Anhangerschapbode, maar die verwachtigen werden alleszins waargemaakt!

De Fuse was bijzonder normaal uitgedost, stond stampensvol in Normaal-kledij getooide høkers en een mooi baaltje stro was er om het feest af te maken.

Vanaf de eerste noten van Snormaal werd duidelijk dat er vanavond allerbarstend hard gehøkt zou gaan worden. Of het nou een gastzanger voor Val Kapot was, een door de zaal gezongen outro van (Moar) as 't Mot, Vrouw Haverkamp uit volle borst, of iedereen (okee, op 3 mensen na) op de knieën als eerbetoon aan Bertus en Tinus… alles ademde Høken en (S)normaal deze avond. En als Danny een sporadische keer zijn tekst vergat, dan hoefde hij maar te liplezen.

Het eerste lustrum van de Høkersavond in de Fuse was in ieder geval een groots succes - dat er nog veel lustrums mogen komen!

5 september 2011:

Pneumoconiose: pneu·mo·co·ni·o·se (dev) (geneeskunde):

Longaandoening die door de inhalatie van stof wordt veroorzaakt. Vele substanties kunnen pneumoconiose veroorzaken, zoals asbest, kiezelzuur, talk, metalen en stro.

Aha! Dat is dus waar Snormaal sinds de kermis in Casele last van heeft! Voor de tweede keer binnen evenveel jaar deed Snormaal de Køster aan, en de kroegeigenaren hadden geleerd van de eerste keer. We stonden dit keer namelijk buiten en dus was er stro.

Veel stro.

Heel veel stro.

En dat was høken, hahaa!

13 juli 2011:

Wie dacht dat deze webmaster in slaap was gesukkeld heeft geen gelijk. Althans, letterlijk niet, want figuurlijk wel een beetje. Maar dat is nu verleden tijd, want hij is ontwaakt uit zijn hibernerende staat. Figuurlijk dus.

Wat houdt dat concreet in? Nou, dat de site weer is geüpdatet en je Snormaal.nl dus weer snel als startpagina kunt instellen. Want wie wil er nou geen knorrende trekker horen, elke keer als Safari, Explorer, Chrome of Firefox (of iets anders) wordt opgestart?

Ook houdt dit in dat er nog steeds Oerend Hard gehøkt wordt bij Snormaal! Dus pak snel die telefoon, voordat we iets anders in onze agenda hebben gezet!

23 december 2010:

Terwijl de mussen van het dak vallen van de vrieskou (hadden ze maar naar Spanje moeten vliegen), is er nog maar één ding dat een mens warm kan houden: høken (en brekken en angoan, drie dingen dus eigenlijk).

Wat je verder met deze info aanmoet? Wij weten het ook niet, maar mocht je per ongeluk (of expres) in een wak zijn geschaatst, probeer dan aan Snormaal te denken, dan ga je in ieder geval niet ten onder aan de kou

Over op de serieuzere zaken: omdat de postbodes achter liggen op schema is het internet een prima medium voor beste wensen, dus bij dezen:

Snormaal wenst iedereen fijne feestdagen en een høkend 2011!

Groet, Graspieper, Brekken Bèr, Wimken, Danny Jolink (en Ome Hayo)

28 september 2010:

Wij dachten dat de motocross O.H.I.O. was, wat het ook is overigens, maar de gazonmaaiercross is net zo O.H.I.O.

Maar wat te doen, wat te doen, wat te doen na die cross? Juist ja, høken met Snormaal. En hoe dat werkt weten ze in Lottum wel. Ze hadden er zo'n zin in dat ze dachten "we geven maar wat extra gas", in de vorm van 260 volt. Dat was wat veel van het goede voor pappa Graspieper op z'n oude dag (in de wandelgangen wordt gefluisterd dat hij onlangs op een 30+-feest is gesignaleerd), dus waren we blij dat er nog electriciëns in de zaal tent waren.

Maar zelfs haperend materiaal kan Snormaal niet stoppen. Alle grote hits van Snormaal werden er één of meerdere keren doorheen geknald, en als klap op de vuurpijl was daar de verrassing dat we ook nog eens alle grote hits van Triest Roelvink speelden. Alles op verzoek, dat is ons motto (soms en met mate).

2 september 2010:

Slecht nieuws uit het Snormaal-kamp: het optreden van 3 september in Wanssum is gecanceld wegens privé-omstandigheden van de organisatie.

Bus-combi's kunnen dus worden gecanceld, oma's kunnen worden gebeld dat je toch aanwezig zult zijn op haar 100e verjaardag en partners kunnen worden medegedeeld dat jullie zoveel-jarig huwelijksfeest toch kan worden bijgewoond.

Aju, de mazzel!

12 juli 2010:

Gelukkig, er is weer een regenbuitje gevallen. Man, wat hebben we de afgelopen tijd staan zweten met Snormaal. Høken = Snormaal, maar de hitte was absnormaal!

Ten eerste was daar de Somerse kermis. En Somers was het. Pal in de zon was het een graadje of taggetig, maar zelfs dat weerhield ons er niet van flink te høken. Het werd een dolle boel, met mensen die door heggen vlogen, blote basten voor huiskammerramen, mensen die bijna door het lint gingen (met de fiets) en overenthousiast moonende mannen. Ook dat is høken!

Ten tweede was er de Americaanse kermis. Pal in het café was het een graadje of taggetig, maar zelfs dat weerhield ons er niet van flink te høken. Het werd een dolle boel, met onze vaste Americaanse fanschare weer paraat kan het sowieso niet mis. De glorieuze overwinning op Brazilië eerder die dag hielp wel bij de feestvreugde. Ook dat is høken!

En nu is het land in diepe rouw gaan we even onder een boom liggen. Dat is niet echt høken, maar soms wel gewoon lekker.

3 juni 2010:

Wat een drukte wat een drukte. Snormaal is de afgelopen weken zo druk geweest dat de webmaster nauwelijks tijd had om de site bij te werken! Je zou er bijna je stem van verliezen zo druk.

Na een intiem feestje op Vlierdense kermis (of was het in Eindhovuh?) en een ouderwets Castenrays høkersfeestje in De Køster (hadden we het optreden maar wat ingeCort...) stond ons Høkersweekend voor de boeg.

Vrijdag werd het Høkersdispuut in Enschede letterlijk op zijn kop gezet. Wat begon als een als feesttent verklede zaal eindigde in een als varkensstal verklede zaal. Høkertjes!

En zaterdag stond de tweede editie van Krom dur d'n Snor op het Leunse kermisprogramma. Helaas had Danny Jolink op vrijdag zijn stem in Enschede laten liggen, maar hierdoor kon Wims jongensdroom in vervulling komen: avondvullend bij Snormaal zingen. Het gerucht gaat dat hij nu nog een kater heeft!

Wim deed het fantastisch, de joekskapel deed het fantastisch, Doedelstan deed het fantastisch, Mondharmonipappie deed het fantastisch en uiteraard glommen de snorren weer.

En in de tussentijd gaf Graspieper Janne de fles...

21 april 2010:

Na lang wachten, des Graspiepers dus, is vanmorgen de eerste Snormaal høk-baby geboren!

Onder de bezielde aanmoedigingen van Eddy (denk ik) heeft Karin de prachtige (denk ik) dochter Janne op de wereld gebracht.

Ik hoor u denken: "Wat? Geen Grada, Marie of Alie? Of Vrouw Haverkamp? Of Machtig Mooi Lief en Lekker deerntjen?" Maar nee. Wij begrijpen het eerlijk gezegd ook niet...

Bij dezen willen wij als Snormaal zijnde Graspieper en Karin van harte feliciteren en de spruit een fijn leven toewensen. Maar dat kan eigenlijk al niet mis gaan met zulke ouders...

11 april 2010:

"Ketsen is an 't ketsen, zo dat alles ketst. Ketsen is 't enige, høken is olderwets."

Snormaal in de Jera stond in het teken van de terugkeer van onze invaller Ketsen Bob, de eerste Snormaal-invaller die zijn debuut een vervolg heeft mogen geven... Dit alles vanwege Graspieper zijn geadopteerde poes, die nog steeds niet ontsloten is (of er misschien op dit moment van schrijven en/of lezen wel mee bezig is...)

Een uurtje høken is eigenlijk veel te kort, maar het zorgt er wel voor dat alle energie in dat ene uurtje gestopt kan worden. En dat was precies wat gebeurde in de Jera. De uitverkochte zaal met besnorde of besnorrende (gedurende de avond bleek een flink aantal snorren flink te groeien) moest even opwarmen bij nummertjes als Hummelo, 'n Pens vol Power en OHIO, maar toen Vrouw Haverkamp, ik bedoel Marloes, met snor een kleine vriendelijke donderspeech had gehouden was de boodschap begrepen en ging het Jera-publiek gedeeltelijk letterlijk, de rest figuurlijk, op de knieën.

En dat was precies waar Snormaal voor gekomen was; een korte doch heftige show. En dat was het. Punt.

Volgende stop is 19 mei, nergens minder dan in Vlierden! Loat Goan!

13 maart 2010:

Hibernatie: hi.ber.na.tie (de v): Toestand van verdoving van sommige dieren gedurende de winter. (oftewel: duur woord voor winterslaap: win.ter.slaap (de m))

Tot zover deze taalwetenschappelijke informatie, want Snormaal heeft helemaal geen winterslaap gehad, we waren gewoon druk. Een resultaatje hiervan is te zien in de videocompilatie van het wereldoptreden op Surrender Hrieps (in HD welteverstaan (het optreden dan hè)) nu te zien in ons mediagedeelte (te vinden onder het kippengeluid).

In de tussentijd heeft onze manager Ome HAYO, onder auto's liggende, weer aan onze tourlijst gewerkt. Eerstvolgende datum staat alweer voor de deur: 3 april in de Jera. Omdat onze eigen Graspieper dan misschien naar een ontsluitende poes zit te kijken mag Ketsen Bob bij deze gelegenheid herintreden...

Tot 3 april, 2 dagen nadat we een grapje hebben gemaakt.

24 december 2009:

Met een laatste flinke stuiptrekking heeft Snormaal een einde gehøkt aan zowel de gemeente Meerlo-Wanssum als aan het jaar 2009.

Dat het de laatste 2009-loodjes waren bleek, want het høkmateriaal had deze jaargang dusdanig te verduren gekregen dat het aan het einde van zijn Latijn was. De kippen van ons intro hadden verlof, evenals Willem zijn stemkastje, dat de opening van de kort maar krachtige Snormaalshow kortstondig wist uit te stellen door geen signaal door te geven. Eindelijk goed en wel bezig kreeg ook Graspieper pannen en moest hij met kapotte snaren het gedaldeej kortstondig staken. Vakkundig als Snormaal is werd dit natuurlijk allemaal opgevangen alsof het sneeuwvlokken waren, dus eigenlijk was er helemaal niets aan de hand...

Om het jaar met een goeie swung uit te treden waren we nog maar even flink het oefenhok ingedoken; er waren immers flink wat verzoekjes gekomen sinds de vorige keer in Meerlo (toen het -3x zo warm was). En zo kon het gebeuren dat er in Meerlo 2,5 nieuw nummer op de korte setlist stond. De ouvertureshow begon met Hummelo, direct gevolgd door Naor 't Café, welke in Horst al een half debuut had gemaakt, maar nu dan echt werd gespeeld. En als eerbetoon aan al die knoeste harde arbeiders die door de strenge vrieskou, tussen de sneeuw en het ijs door de mensen van kerstkaarten proberen te voorzien (aan Wim en Danny dus) beleefde ook Postbode de vuurdoop.

En voor we het wisten was de show alweer voorbij, want Trade Mark stond te popelen om het podium over te nemen. Rest ons nog om alle høkvrinden fijne feestdagen en een abSnormaal høkend 2010 te wensen.

28 oktober 2009:

Na vele bedreigingen via email, post, telefoon en recht in mijn gezicht is de media-afdeling van deze Ontzettend Heftig In Orde zijnde website bijgewerkt. Drie unieke optredens met gastoptredens zijn vereeuwigd op de gevoelige plaat en nu ook op deze website.

Nieuw zijn de foto's van de koninginnedag in Blitterswijck (weet u nog? toen Frenckel drumde en Graspieper zo erg moest p**pen), het JUM Jubileum in Merselo (weet u nog? toen Ketsen Bob meespeelde en we stoflongen kregen van het stro) en de kakelverse foto's van het Boemelweekend in Horst (weet u nog? Toen Danny overbodig werd en Willem zo erg moest p**pen).

Om nog een beetje een cliffhanger over te houden voor de korte dagen aanstonds, houd u de foto's van Melderslo nog tegoed.

26 oktober 2009:

Boemelen: boe.me.len (boemelde, heb geboemeld): niet veel uitvoeren, kroegen bezoeken. (Ojadasawa)

Wat dat betreft kun je zeggen dat we afgelopen zaterdag niet echt geboemeld hebben. Wat het dan wel was? Høken, niets meer en niet minder! (Ojadasawa)

Het begon nog allemaal vrij boemelig. Terwijl wij rustig door onze nummertjes heengleden nam het volk de tijd om dat zootje dat zich Snormaal noemt (evenals enkele pilseners) eens grondig tot zich te nemen. (Ojadasawa)

Aan alles was echter te ruiken en te voelen dat het Høkersgevoel in de Buun hing. Lippen bewogen mee, armpjes gingen de lucht in, de ogen werden glaziger en glaziger en iedereen (tot scheidsrechters aan toe) genoot per minuut meer. (Ojadasawa)

En zoals het een spanningsboog beaamt volgde de climax in de laatste set, toen het hek echt van de dam ging. Het geheel was niet anders te beschrijven als Oerend en Alderbarstend Hard Høken. Publiek en band werden één, wat uiteindelijk resulteerde in de nieuwe Danny Jolink. Onze zanger bleek te lui te zijn geweest om een aantal teksten uit het hoofd te leren, maar gelukkig stond daar een kloon van Ben. I. Jolink in de zaal, die zelfs de ingestudeerde aankondigen leek te kunnen meepraten. De invalzanger nam Danny's honeurs met verve waar en zorgde ervoor dat onder andere De Boer dat is de Keerl en Naor 't Café hun Snormaal-vuurdoop kenden. Danny op zijn beurt voelt zich nu overbodig en zit snikkend op een bank verhaaltjes te typen. (Ojadasawa)

Om een lang verhaal te beëindigen (kort maken lukt niet meer): Een fantastische høkavond in Café de Buun, waar Snormaal nu voor eeuwig op de muur zal staan (tenzij er wordt gehertext)! (Ojadasawa)

9 oktober 2009:

Een recente blik op onze tourlijst zou zomaar een voorzichtige schrikreactie kunnen hebben veroorzaakt, maar gelukkig hebben onze manager en de webmaster de koppen bij elkaar gestoken en hebben geconcludeerd dat er nieuwe data moeten worden toegevoegd.

Dat hebben we dan ook maar gedaan: aanstaande 24 oktober staan we in Café de Buun in Horst het Boemelweekend te vieren en op 19 december staan we Brugeind in Meerlo gewoon te høken... Tot daar en dan!

3 oktober 2009:

Het blijft vreemd, van 9 tot half 11 spelen in het voorprogramma spelen, maar het blijft mooi, spelen in een feesttent met dranghekken en al. Gezien hebbende dat we vorig jaar al op de dranghekken stonden wilde de organisatie dit jaar voor spektakel zorgen door de hekken net iets verder van het podium te zetten, net voorbij de rijkwijdte van onze benen. Maar Snormaal is niet voor één gat te vangen, en zette de benen dit jaar gewoon ergens anders.

Maar dranghekken en volle tenten of niet, er was uiteindelijk toch maar één ding waar het optreden met Wanssumse kermis omdraaide, en dat was Ome H.A.Y.O.. Allereerst was er wederom de internationaal geroemde Ome HAYO-aankondiging en even later was daar zijn prachtige deerne Marietje. Ongelofelijk, wat een mascotte hebben wij!

Tussen neus en lippen door stond het optreden in Wanssum ook nog in het teken van twee debuterende Snormaalhits: De Belasting en 'n Pens vol Power. Het repertoire blijft groeien en groeien, we kunnen bijna dagvullend gaan spelen!

23 september 2009:

De JUM had al vaker bewezen zeker Snormaal-waardig te zijn, en ook tijdens het jubileumweekend was het weer een geweldige puinzooi... ik bedoel feest!

Onze enige echte Graspieper was helaas verhinderd en dus was er dit keer geen tepeltruc te bewonderen (Wimkes poging is niet als dusdanig te definiëren), maar met Ketsen Bob in de gelederen werd het Graspieper-gemis bijna volledig gecompenseerd.

Het begon allemaal rustig, op die nu al beruchte zaterdagavond, maar toen na enkele openingsnummers Ome H.A.Y.O. de officiële aankondiging kwam verrichten en vervolgens de twee balen stro werden losgetrokken was het hek van de dam! Het werd zo'n stofnest dat Snormaal zich bijna af ging vragen of er nog wel iemand in de zaal zou zijn, maar gelukkig werd het visuele gemis van publiek gecompenseerd door auditieve clous als applaus, meegezang en oerkreten.

Na een flinke opwarming werd Ketsen Bob flink op de proef gesteld, want alles leuk en aardig met zo'n setlist, maar dat is niet echt Snormaal-achtig. Dus werd in de tweede set de setlist zeer vrij geïnterpreteerd. Niet alleen door de volgorde te veranderen, maar ook konden er zomaar ineens golden oldies als Bierpotpourri, Niet naor huus toe gaon voorbijkomen, of zelfs compleet nieuw Snormaal-repertoire als Vulgaris Magistralis en De boer dat is de keerl (met fantastische gastzangers!) de revue passeren.

Tegen de tijd dat het stof was opgetrokken en eenieder dronken was en stoflongen had was het alweer half 3 en was Snormaal weer met de noorderzon vertroken (op Ketsens gitaar na). De volgende stop staat immers alweer voor de deur, en dan is onze Gaspieper er ook weer bij!

Vrijdag 2 oktober, Wanssum. Tot dan!

27 juli 2009:

Tering wat geeft stro toch altijd weer een geweldig høkeffect en een ontzettende teringzooi!

De diesel in Melderslo had even tijd nodig om op gang te pruttelen, maar na enkele vreemde verzoeknummers voor de Sjukebox en zelfs de exclusief uitgevoerde 7-dronk die zo snel ging dat de band het drinkgedrag van de Jeugd Uit Melderslo niet eens kon bijhouden, ontdekte dit wel degelijk uit het goede hout gesneden volk pas echt waar Snormaal nou eigenlijk voor staat: Høken, brekken en angaon... iets meer en niets minder!

Terwijl het høken heviger en heviger werd en Danny Jolink zichzelf bijna niet meer kon horen door het publieke gezang/gelal kwam daar het stro om het feestje af te maken! Nu nog een keer levende kippen in het publiek en Snormaal kan vredig sterven!

Een echte ouderwetse høkavond die iedereen, met name de P.A., nog lang zal heugen! Gelukkig hebben we de foto's nog (niet)! (bijna dus)

17 juli 2009:

De goed-nieuws-show die Snormaal heet houdt ook een keer op! Vandaag is er namelijk slechts nieuws te melden!

Wegens persoonlijke omstandigheden is het BBQ-feest van aanstaande zaterdag namelijk komen te vervallen! Erg spijtig voor degenen die in Leunen al een tuin hadden geboekt om flarden van dit buitenoptreden op te kunnen vangen, maar nog spijtiger voor de betrokkenen.

De teleurstelling wat Snormaal betreft kan echter niet al te lang duren, want 25 juli staat het volgende evenement alweer op de agenda: kermis in de Melderse! We zullen daar dus dubbel zo hard ons best doen!

Aju de mazzel!

9 juli 2009:

Voor de tweede keer in evenzoveel jaar mocht Snormaal bij OJC Cartouche in de tent de Americaanse kermis in de Høk zetten. Maar wat wil je ook met een soos die gelegen is in de Pastoor Jeukenstraat...

Deze speciale gelegenheid was meteen reden voor een speciale introductie, want niemand minder dan Ome HAYO was het "ten tweede malen een buitengewoon genoegen de presentatie te mogen verrichten van de Limburgse mobiele eenheid Snormaal."

Het regenwater kwam bij tijd en wijle flink naar beneden, maar gelukkig werd het niet bij tijd en wijlen, dus kon er rustig doorgespeeld worden.

Hoewel rustig... Naarmate het regenwater en de pilsjes vloeiden werd er er uit steeds vollere borst meegehøkt en -gezongen worden. Michael Jackson zou jaloers worden op de gillende menigte toen Graspieper de tepeltruc weer tentoonspreidde. De moonwalk schijnt moeilijk te zijn, maar dit...

Kortom: weer een meer dan geslaagd optreden, in dat prachtige dorpje met dat andere dialectbandje!

15 juni 2009:

Terwijl menigeen al aan vakantie begint te denken høkt Ome Hayo onverminderd door, dus wij kunnen niet achterblijven...

De Stourlijst is weer aangevuld. 18 juli vindt eindelijk het Leunse BBQ-festijn plaats, waar al twee jaar een datum voor is gezocht... Zoals een beroemd keeperstrainer vroeger altijd zei: "Ze motten ut beej de kerk van Luëne kunnen huure". We doen ons best!

Op 19 september wordt sinds lange tijd de JUM in Merselo weer eens aangedaan. Voor de afwisselingen gaan we het dan weer doen met een nieuwe gastmuzikant. Ben benieuwd of hij de tepeltruc kent, want Gaspieper is (vooral daardoor) eigenlijk onvervangbaar.

Volgende halte: 6 juli, Americaanse kermis.

25 mei 2009:

Ha-ha-haaaaaaaaa, het Snormaal Høkersweekend zit er op! Vermoeiend was het, een enkeling was al oververmoeid voor het weekend goed en wel begonnen was, maar een succes wat het!

Eenmaal op het podium kwamen de beren in ons los en dat heeft het Brabantse Heeswijk-Dinther mogen merken. Het publiek was enthousiast, wij waren enthousiast en twee besnorde types waren nog lang op het podium te vinden...

Met de slaap net uit de ogen konden we zondag weer opnieuw optreden en 24 mei zal in Meerlo nooit meer hetzelfde zijn. Spontane medleys, dansende korfbalkampioenen en een uitzinnig volkje maakten de zondagavond in Meerlo meer dan geslaagd!

Een weekend zoals nog vele mogen volgen!

19 mei 2009:

Geachte Høkers,

Allemaal de klompen gepoetst? Het Snormaal Høkersweekend staat namelijk voor de deur!

Onze fietsen staan te springen om zaterdag te verkassen naar het Brabantse Heeswijk-Dinther, waar we rond 22:00 zullen aantreden in Café De Zwaan.

Als we zondag nauwelijks zijn bijgekomen gaan we gelijk door naar de kermis in Meerlo, waar we om 23:00 zullen beginnen bij Café Brugeind, na de Boys from the County Hell en Plork & De Aannemers. Als het publiek dan nog niet is opgewarmd...

Proost, op een mooi weekend!

12 mei 2009:

De oplettende luisteraar had het misschien al gehoord: afgelopen zondag was er op Radio Westerkwartier (regio Groningen-Friesland) een diepte-interview met onze eigen Danny Jolink!

Tussen de klanken van Oeh wat een volk en de Rock N' Roll Tango van de Geysterse Winterkermis anno 2007 vertelde Danny de ins, outs en geschatte leeftijden van Snormaal. Het wachten is op de eerste boekingen uit de regio.

Meer nieuws van het publicitaire vlak: De foto's van Surrender Hrieps zijn te vinden in het media-gedeelte!

Ajuu, de mazzel en tot 23 mei in Heeswijk-Dinther!

6 mei 2009:

Wegens een overvolle dorpskalender is ons tripje tot bijna aan de Belgische grens 182 dagen uitgesteld.

16 mei wordt er dus niet gehøkt in het Limburgse Papenhoven, maar 14 november tijdens de kermis op Papenhoviaanse wijze des te harder!

Volgende stop is Heeswijk-Dinther, 23 mei.

De foto's van Surrender Hrieps zijn nog steeds onderweg, evenals alle mensen in een trekker...

3 mei 2009:

Koninginnedag 2009 was niet wat een koninginnedag behoort te zijn en dat gold eigenlijk voor alle activiteiten op deze 30e april.

Ontdaan door de omstandigheden lukte de tepeltruc van Graspieper helaas niet in Blitterswijck, wat uiteraard tot betreurde gezichten leidde bij het publiek, met name bij Ome Hayo...

Maar lichtpuntjes waren er nog wel, want Frenckel deed het met zijn afgestofte drumstel prima als back-updrummer voor Brekken Bèr en dat was toch wel een applausje waard! Dat hij Danny Jolink dan ook nog versloeg op de bierfiets maakt hem al bijna een volwaardig Snormaal-lid, al zal Wimken hem nog even leren hoe je moet spugen in een doos...

De foto's van Surrender Hrieps zijn onderweg, evenals alle mensen in een auto...

27 april 2009:

Het is effen rijden maar dan heb je ook wat! Het verre verre Grijpskerke, ofwel Hrieps, mocht voor het eerst kennismaken met Snormaal en dat hebben ze geweten!

De Oerend Harde kreten uit het publiek gaven een 7 op de schaal van Richter, en uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat onze Hrieps-eigen Hendrik Haverkamp nog steeds koppijn heeft...

Maar de snorren zijn nog niet uitgekamd of het volgende festijn kondigt zich alweer aan: Koninginnedag in Blitterswijck! Onze eigen gast-Bea is de stokken nog aan het invetten, maar dan zijn we er ook echt klaar voor!

Nog een kleine huishoudelijke mededeling: ook de Bend- en Media-gedeelten zijn nu op en running! Klik onder Bend dus snel op de foto van je Snormaal-favoriet voor zijn collectieve functie en blader in de media door alle artistieke en iets minder artistieke kiekjes.

16 april 2009:

De kogel is door de kerk, maar gelukkig is niemand gewond geraakt en is de kogel via de achterzijde het gebouw weer verlaten...

Op Koninginnedag 2009 (en dit jaar valt dat op 30 april) zal Snormaal de festiviteiten in het pittoreske Blitterswijck muzikaal opluisteren. Ofwel: Er gaat flink gehøkt worden!

Mis het niet, want onze eigen Bea gaat met stokken spelen!

8 april 2009:

De actieve Stour-pagina-kijkers zullen hem al lang hebben zien staan: 25 juli. Deze datum is nu eindelijk bevestigd: de kermis in Melderslo wordt dan omgezet in een bruisende Snormale Høkerstent.

6 april 2009:

So we got mustached and so were you! Nog nooit bij een Snormaal-optreden was zo'n hoog publieks-percentage besnord. Zelfs de machtig mooi, lief en lekkere vrijgezelle kreeg er een snorretje van!

Volgende halte: Surrender Hrieps in Grijpskerke, Zeeland. Als daar een fiets niet onrustig van wordt...

In de tussentijd wordt er nog snel iemand van Randstad uitzendbureau ingewerkt... Zou het de koningin zelf zijn voor de 30e?? (cliff hanger)

8 maart 2009:

Het is alsof er geen eind aan komt en dat is ook niet te hopen. De Stourlijst is weer aangevuld met een excursie naar Papenhoven (dichter bij de grens zijn we nog nooit geweest) en geen Mati-ja maar een Matinee op Americaanse kermis.

1 maart 2009:

De snorrenparty in de Jera was ongekend! Een royaal feest waar je spontaan je songteksten van zou kunnen vergeten! Maar goed dat iedereen goed gemutst en besnord was want het was prachtig! Polo 'n Heze kopte onze voorzet vervolgens prima in.

29 februari 2009:

Jera(adhetnooit)! De snorren zijn gepoetst, de hoeden gekamd en Ome Hayo zijn fiets is onrustig! vanavond gaat de Jera op zijn kop.

19 februari 2009:

Ook 25 april is bevestigd en wel in het verre Surrender Hrieps Grijpskerke in de provincie Zeeland! Wow, horizonuitbreiding!

11 februari 2009:

Nieuwe stoerdata toegevoegd! 4 april tijdens So you wanna be mustached in De Tijd in Venray, 23 mei tijdens Curfew Live in Heeswijk-Dinther.

7 februari 2009:

Brand Los brandde zeker los afgelopen vrijdag in het Podium in Venray. Een uurtje lijkt kort, maar een ruime interpretatie van de klok leverde weer een memorabele Snormaal-show met een echte DansMarietje, besnorde Høkers en natuurlijk de tepeltruc van Graspieper! Next gig is in de Jera.

23 januari 2009:

Nog even wat aanfrotten en dan mag de site officieel en koninklijk geopend worden.

12 januari 2009:

De optredens voor het komende seizoen stromen weer langzaam binnen. Hou de Stoerlijst in de gaatjes!